Polonia a acuzat Rusia de deteriorarea situației de securitate în Europa

  • 05 Octombrie 2021 17:10
Polonia a acuzat Rusia de deteriorarea situației de securitate în Europa

Ministrul apărării din Polonia, Mariusz Blaszczak, a acuzat Rusia de agravarea situației de securitate în Europa. Ministrul apărării naționale din Polonia a acuzat Rusia de deteriorarea situației cu privire la securitatea militară din Europa.

"Nu știm exact cum se vor dezvolta evenimentele, dar cu certitudine va trebui să ne pregătim pentru diverse scenarii, chiar și pentru unele care sunt mai dificile și nedorite. În Europa, situația de securitate este supusă unei deteriorări semnificative, ca urmare a politicii Rusiei, care se caracterizează prin consolidarea constantă a puterii militare", a afirmat Mariusz Blaszczak, în cadrul Forumului pe teme de securitate de la Varșovia.

"Amenințări imediate folosite în politica externă, precum și alte forme de testare a capacitătii noastre de apărare, care, din păcate, au devenit o nouă normalitate pentru mediul din Rusia, creșterea forței militare a Rusiei în Districtul Militar Vestic, în regiunea Mării Baltice, de asemenea, în regiunea Mării Negre și în regiunea arctică, la care contribuie dezvoltarea tot mai avansată a tehnologiilor hibride, duc la generarea unor noi provocări de securitate din ce în ce mai puternice în Europa", a adăugat el. Vorbind despre recentele exerciții militare strategice ruso-belaruse Vest-2021/Vostok-2021, Mariusz Blaszczak le-a descris drept 'o demonstrație certă a forței militare din partea Rusiei'.
''Aceste exerciții subliniază, în primul rând, menținerea capacității de a controla escaladarea conflictelor de la granițe, pentru a lua inamicul prin surprindere și pentru a începe rapid un posibil conflict și pentru a-l încheia într-un mod decisiv'', a mai spus ministrul.


În același timp, el a cerut tuturor țărilor NATO ''să contribuie la asigurarea unei securități comune''. "Polonia nu doar că menține cheltuielile pentru apărare la 3% din PIB, ci le depășește. Vom crește cheltuielile pentru apărare cu 2,5%, în următorii zece ani'', a mai adăugat ministrul apărării din Polonia, Mariusz Blaszczak.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău