Polițiștii vor opera cu mașini inteligente pentru depistarea contravențiilor

  • 07 Septembrie 2023 19:28
Polițiștii vor opera cu mașini inteligente pentru depistarea contravențiilor

Polițiștii din Republica Moldova vor primi de la colegii lor din Germania 20 de automobile inteligente, cu capacități tehnice pentru a depista și fixa contravențiile admise de șoferi în traficul rutier, transmite IPN.

Este o procedură pe care o desfășoară colegii din Germania, deci ei fac achiziția pentru noi. Vor fi 20 de astfel de mașini, care vin pe teritoriul Republicii Moldova. Zece vor fi cu coloristică, iar 10 vor fi civile. Dar aceasta nu înseamnă că noi alergăm după încălcări”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui eveniment.

Responsabilul a menționat că, atunci când vor fi puse în circuit mașinile inteligente, va solicita ca cel puțin o săptămână-două să nu fie aplicate sancțiuni pentru contravențiile constate în traficul rutier, ci doar atenționări. Inițial scopul va fi de a face o analiză complexă a tabloului de încălcări.

„Eu mi-aș dori ca aceste mașini să patruleze doar și să nu constate nimic. Este necesar ca oamenii să fie informați despre aceste mașini care cu adevărat au diverse capacități tehnice de fixare a contravențiilor”, a mai spus Viorel Cernăuțeanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău