Polițiștii verifică cum sunt respectate interdicțiile privind activitatea unităților comerciale

  • 16 Martie 2020 13:20
Polițiștii verifică cum sunt respectate interdicțiile privind activitatea unităților comerciale

Polițiștii verifică, de astăzi, modul cum sunt respectate interdicțiile privind activitatea unităților comerciale cu amănuntul, piețelor comerciale, localurilor de agrement, sălilor de sport, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, muzeelor și a unităților de alimentație publică.

Ministerul de Interne anunță că va fi monitorizat și modul cum este respectată distanța socială în entitățile prestatoare de servicii publice și private, precum și interdicția  organizării manifestărilor în masă cu mai mult de 50 de persoane. Vor fi verificați și transportatorii privind respectarea numărului de pasageri.

Pentru încălcarea acestor prevederi, urmează a fi aplicate amenzi de până la 25 de mii de lei pentru persoanele fizice și de până la 75 de mii pentru persoanele juridice, mai amintește Ministerul de Interne într-un comunicat.

Pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli, persoanele pot fi cercetate penal, cu sancționarea cu  amenzi de până la 50 de mii de lei  sau cu închisoare de până la 3 ani. Aceleași fapte soldate din imprudență, cu vătămarea gravă sau medie a sănătății sau cu decesul persoanei, se pedepsesc cu închisoare de până la 7 ani, mai notează MAI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău