Polițiștii turci îi caută pe cei care au tras focuri de armă înspre ambasada SUA din Ankara

  • 20 August 2018 09:45
 Polițiștii turci îi caută pe cei care au tras focuri de armă înspre ambasada SUA din Ankara

Mai multe focuri de armă au fost trase luni dintr-un vehicul înspre ambasada SUA din capitala Turciei, Ankara, o fereastră dintr-una din cabinele de pază, fiind lovite.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime, au transmis postul CNN Turk și surse din cadrul poliției. Incidentul s-a produs în contextul în care relațiile dintre Ankara și Washington sunt tensionate din cauza unei dispute legate de judecarea unui pastor american în Turcia.

Un ofițer de poliție a declarat la fața locului pentru Reuters că incidentul s-a produs în jurul orei locale 5:00 a.m. și că nimeni nu a fost rănit. Ambasada urma să se închidă în această săptănmână pe durata sărbătorii publice care marchează festivalul islamic Eid al-Adha.

Echipaje ale poliției sunt în căutarea autorilor, care au fugit într-o mașină albă după comiterea atacului, a transmis CNN Turk, care a menionat că au fost auzite patru sau cinci focuri de armă.

Postul Haberturk a difuzat imagini cu ofițeri de poliție care inspectau una dintre intrările în clădirea ambasadei și pagubele produse de un foc de armă care a lăsat urme într-o fereastră. S-a anunțat că au fost găsite cartușe goale. Ambasada SUA din Ankara și consulatul din Istanbul au fost ținte ale atacurilor militanților și, în trecut, s-au confruntat cu mai multe amenințări de securitate. 

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău