Polițiștii se vor afla de Blajini în preajma cimitirelor, inclusiv în cele unde a fost interzis accesul

  • 08 Mai 2021 09:55
Polițiștii se vor afla de Blajini în preajma cimitirelor, inclusiv în cele unde a fost interzis accesul

În jur de 3 500 de polițiști se vor afla la datorie, în perioada 9-10 mai, pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de pomenire a celor răposați, cât și în acele localități unde accesul în cimitire a fost interzis, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, în localitățile unde a fost permis accesul în cimitire, oamenii trebuie să evite aglomerația la morminte. Polițiștii vor monitoriza respectarea distanței sociale și echiparea corespunzătoare a cetățenilor cu măști și mănuși.

Totodată, sunt interzise mesele de pomenire și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, inclusiv pe teritoriul cimitirelor. Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați.

O altă recomandare ține de parcarea mașinilor în adiacentul cimitirelor. Acest lucru poate fi făcut doar în locurile permise. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să nu lase în automobil lucruri de valoare, cum ar fi genți, bijuterii, bani, telefoane mobile etc.

Potrivit IGP, mai mulți agenți de patrulare vor fi prezenți pe traseele din țară. Populația este îndemnată să circule cu respectarea limitelor de viteze. Consumul alcoolului înainte de a urca la volan, este strict interzis.

În cazul unor situații de conflict, acte de violență sau alte situații de urgență, oamenii sunt îndemnați să sune la numărul 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău