Polițiștii români de frontieră au prins la Prut un contrabandist în vârstă de 75 de ani

  • 29 Aprilie 2018 13:51
Polițiștii români de frontieră au prins la Prut un contrabandist în vârstă de 75 de ani

Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în cazul unui bătrân de 75 de ani care transporta aproximativ 3.000 pachete de țigări de contrabandă, care urmau să fie comercializate pe piața neagră din România.

Lucrătorii STPF au observat, la aproximativ 300 m de statul vecin, un atelaj hipo condus de un bărbat care se deplasa dinspre râul Prut către localitatea de frontieră Baranca, relatează Radio Antena Satelor

La somația verbală efectuată de către polițiștii de frontieră, persoana a sărit din căruță și a încercat să fugă, profitând de întuneric și vegetație, motiv pentru care polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

'La scurt timp, polițiștii de frontieră l-au depistat pe cetățeanul român Nicolae A., în vârstă de 75 de ani. În atelaj se aflau, sub un strat de lucernă uscată, șase colete, ambalate în folie de culoare neagră. Pentru continuarea cercetărilor persoana a fost condusă la sediul SPF Darabani, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.990 pachete țigări, de proveniență Duty Free, în valoare totală 14.000 lei', se arată în comunicat.

Bărbatul a declarat că a fost contactat de o persoană necunoscută pentru a transporta țigările de la malul râului Prut în localitatea Baranca, urmând să primească pentru această operațiune suma de 500 lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău