Polițiștii din Criuleni au depistat arme deținute ilegal la domiciliul unui bărbat din Izbiște

  • 25 Octombrie 2023 11:23
Polițiștii din Criuleni au depistat arme deținute ilegal la domiciliul unui bărbat din Izbiște

În baza unei informații operative, polițiștii din Criuleni au desfășurat percheziții la domiciliul unui bărbat de 50 de ani din localitatea Izbiște, care deținea arme ilegal, transmite Poliția.

În rezultat au fost depistate și ridicate o armă de vânătoare confecționată artizanal, 8 cartușe de calibru diferit și un pistol de model ,,Makarov”. De asemenea, au fost depistate și ridicate alte utilaje destinate pentru întreținerea și folosirea armelor de foc.

Audiat de polițiști, bărbatul nu a putut explica proveniența armelor și munițiilor, dar și scopul deținerii acestora.

Persoana urmează să fie sancționată conform legislației pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit.

Arma și munițiile ridicate au fost transmise la Centrul Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii originii și a potențialului pericol.

Instituția reiterează că, în conformitate cu prevederile Legii nr.130 din 08.06.2012 privind regimul armelor și munițiilor, toate persoanele fizice și juridice care dețin în posesie arme au obligația să se prezinte la organele de poliție în a căror rază de competență teritorială își au domiciliul ori sediul, pentru verificarea îndeplinirii condițiilor necesare pentru deținerea ori portul și folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condițiile legii.

Totodată, persoana care predă benevol arma de foc, munițiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal este eliberată de răspundere penală sau contravențională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău