Polițiștii de patrulare au primit în dotare aparate de radar noi, datorită susținerii UE

  • 11 Septembrie 2020 10:19
Polițiștii de patrulare au primit în dotare aparate de radar noi, datorită susținerii UE

Inspectoratul General al Poliției /IGP/ a primit astăzi în dotare cinci aparate noi de radar laser tip pistol. Aparatele nu pot fi detectate de antiradare și pot fixa de la distanță marca mașinii, plăcuța de înmatriculare și trăsăturile faciale ale conducătorilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului IGP, Sergiu Paiu, aparatele achiziționate sunt de model TruCAM. “Acest radar nu iartă nimic de la 1200 de metri. Este ușor și compact, perfect pentru măsurarea vitezei, dotat cu cameră foto de mare rezoluție. Datorită sistemului antibruiere, noul radar nu poate fi detectat. Modelul are camera video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei și poate detecta de la distanță marca mașinii, plăcuța de înmatriculare și trăsăturile faciale ale șoferilor”, a spus Paiu, potrivit sursei citate.

Conform sursei citate, noile radare citesc și plăcuțele de înmatriculare din spate ale motocicletelor. Noile dispozitive sunt puse în practică chiar de astăzi.

„Pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier, dar și a ordinii publice, 15 inspectorate teritoriale de poliție au fost dotate cu seturi de alcoolteste, în valoare de 963 mii de lei”, a adăugat Paiu.

Achiziția noilor echipamente a fost posibilă cu susținerea UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău