Polițiștii de frontieră vor participa la cursuri de pregătire antiteroristă

  • 07 Iulie 2023 11:02
Polițiștii de frontieră vor participa la cursuri de pregătire antiteroristă

Pe 10 iulie va fi lansat primul curs de pregătire antiteroristă a polițiștilor de frontieră. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, transmite MOLDPRES.

Potrivit acestuia, ofițerii implicați în curs vor fi dotați cu echipamente și armament modern. „Atacul asupra lui Serghei Muntean impune decizii de intervenție pe structură, astfel ca să asigurăm o componentă de pregătire antiteroristă a personalului, care va deveni una prioritară - viața polițiștilor și polițistelor de frontieră și a cetățenilor aflați în tranzit prin punctele de frontieră trebuie protejată cu orice preț. Primul curs va fi lansat luni, 10 iulie curent. Astfel, au fost dispuse măsuri per sistem de accelerare a perfecționării pregătirii militare a cadrelor proprii și dotare a acestora cu echipament modern care să facă față amenințărilor teroriste. În toate aceste activități beneficiem de sprijinul partenerilor noștri din FRONTEX, SUA, România, Ucraina, Polonia, Letonia și Lituania”, a scris Rosian Vasiloi pe o rețea de socializare.

Totodată, șeful Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu, care a fost comasată cu procedura inițiată de subdiviziunea specializată a MAI. „Suntem implicați plenar în controlul complex al activităților operaționale și organizaționale ce ține de punctul de trecere a hotarului Aeroportul Internațional Chișinău, inițiate de MAI. Acordăm tot sprijinul necesar în cadrul urmăririi penale inițiate de Procuratura Generală”, a menționat Rosian Vasiloi.

Serghei Muntean și Igor Ciofu au murit în seara zilei de 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării. Atacatorul a decedat la spital, în urma rănilor căpătate în timpul reținerii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău