Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Chișinău au fost informați despre coronavirus

  • 28 Ianuarie 2020 19:10
Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Chișinău au fost informați despre coronavirus

Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au fost informați despre sindromul respirator provocat de noul coronavirus.

Instruirea a fost asigurată de specialiștii Centrului Medical al Direcției regionale Centru al Poliției de Frontieră. Polițiștii au fost informați despre simptomele și modalitățile de preîntâmpinare a riscurilor, inclusiv despre acțiunile de protecție individuală, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

De asemenea, polițiștii și vameșii trebuie să raporteze cazurile suspecte de infectare, să le verifice temperatura, cu termometrul digital infraroșu, persoanelor suspecte de infectare, care călătoresc prin punctele de trecere, în special de la Aeroportul Chișinău, să solicite asistența medicală prespitalicească prin intermediul Serviciului unic 112 și să asigure accesul în punctele de trecere pentru serviciul medical corespunzător.

Cetățenii care vin de peste hotarele țării sunt încurajați să le comunice polițiștilor de frontieră dacă au participat la evenimente comune unde au fost prezenți cetățeni din China sau cetățeni ce au avut contact cu persoane ce au vizitat în ultimele 20 de zile țările asiatice, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău