Polițiștii de frontieră își vor intensifica activitatea pe parcursul minivacanței de Crăciun

  • 03 Ianuarie 2020 11:39
Polițiștii de frontieră își vor intensifica activitatea pe parcursul minivacanței de Crăciun

Polițiștii de frontieră vor intensifica controlul la hotar pe parcursul minivacanței de Crăciun, atunci când, potrivit experienței din anii precedenți, se atestă o creștere semnificativă a numărului de traversări, transmite MOLDPRES.

Astfel, la necesitate, în cele mai solicitate puncte de trecere, familiile cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, vor fi direcționate pe pistele libere, inclusiv pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. Pentru aceasta, au fost pregătite echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ vor verifica documentele de călătorie.

Decizia a fost luată întrucât în următoarele cinci zile o mare parte din cetățenii Republicii Moldova nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara țării, fapt ce va duce la o creștere semnificativă a fluxului de călători, în special în punctele de trecere a frontierei Leușeni, Criva, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Otaci și Giurgiulești-Reni.

Pentru a evita formarea cozilor în vamă, Poliția de Frontieră a îndemnat călătorii să aleagă pentru traversarea graniței și alte posturi vamale din proximitatea celor mai solicitate, cum ar fi punctele de trecere Cahul, Costești, Larga, Briceni, Ocnița, Vulcănești, Cișmichioi.

Conform unei analize a datelor statistice din anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt cele din ajun și de după sărbători, iar orele cu densitate a călătorilor în trafic sunt dimineața (06:00-10:00), după masă (15:00- 18:00) și seara târziu (20:00-23:00).

Cu ocazia Crăciunului pe stil vechi, bugetarii din Republica Moldova vor avea o minivacanță de cinci zile.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău