Polițiștii de frontieră. instruiți să folosească dronele de către personalul FRONTEX

  • 22 August 2022 17:23
Polițiștii de frontieră. instruiți să folosească dronele de către personalul FRONTEX

Pe parcursul a trei săptămâni, în sectoarele Poliției de Frontieră Tocuz și Tudora-1 au avut loc ședințe de instruire pentru 18 polițiști de frontieră care vor utiliza aparatele de zbor pilotate de la distanță în activitatea de supraveghere a frontierei de stat.

Scopul principal al instruirii este de a forma abilități de utilizare eficientă a echipamentului modern de control și supraveghere a frontierelor, conform cerințelor Regulamentului privind normele de pilotare a sistemelor de aeronavă fără pilot la bord în cadrul Poliției de Frontieră. 

În calitatea sa de instructor, ofițerul FRONTEX a vorbit despre corectitudinea pilotării dronelor, principiile de funcționare și caracteristicile tehnice, inclusiv eventuale riscuri ce pot interveni în timpul folosirii acestora. De asemenea, în cadrul exercițiilor practice a punctat importanța respectării regulilor de siguranță și operare a dronelor, în special să nu pună în pericol alte persoane, aeronave sau bunuri aflate la sol.

Potrivit Poliției de Frontieră, ședințele de instruire sunt desfășurate și în contextul preluării experienței UE în utilizarea acestui nou tip de echipament, care va permite detectarea timpurie a unor situații de risc pe segmentul „verde” al frontierei. Totodată, necesitatea dotării Poliției de Frontieră cu o astfel de tehnică inovatoare va crește capacitatea de reacție și intervenție în misiunea de bază - securitatea frontierei de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău