Polițiștii de frontieră din Letonia au obligat-o pe noul ambasador al Emiratele Arabe Unite să-și scoată hijabul

  • 24 Februarie 2017 20:06
Polițiștii de frontieră din Letonia au obligat-o pe noul ambasador al Emiratele Arabe Unite să-și scoată hijabul

Emiratele Arabe Unite (EAU) au transmis o notă oficială de protest Ministerului de Externe al Letoniei, după ce angajații Aeroportului Internațional din Riga au cerut noului ambasador EAU, Hanan Khalfan Obaida Ali Al-Madani, sa-și scoata hijabul.

Riyadh-ul a acuzat Letonia de lipsa de respect față de tradițiile musulmane și imunitatea diplomatică al lui Hanan Al-Madani, scrie DELFI.

Atunci cand ambasadorul a sosit în Letonia, oficialii aeroportului i-au cerut sa-si scoata hainele și hijabul tradițional musulman. La rândul său, Al-Madani a spus că ar putea face acest lucru numai în prezenta exclusiva a femeilor si intr-o incapere ferita de ochi indiscreti, dar personalul aeroportului nu i-a oferit diplomatului aceasta posibilitate.

In plus, diplomatul a reclamat comentariile ofensatoare făcute de către angajatii aeroportului. Potrivit sursei citate, Ministerul leton de Externe investighează circumstanțele incidentului.

Reprezentantul aeroportului, Laura Karnite, a afirmat că verificarile de pe aeroport sunt în conformitate cu cerințele europene privind siguranța călătoriilor aeriene. Ea a subliniat faptul că nu este permisă nicio abatere de la regulament.

O declarație similară a fost trimisă de reprezentanții aeroportului și Ambasadei EAU din Letonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău