Polițiștii de frontieră care au urmărit cum este bătut un tânăr la Briceni, demiși

  • 02 Februarie 2021 12:23
Polițiștii de frontieră care au urmărit cum este bătut un tânăr la Briceni, demiși

Cei doi polițiști de frontieră care, pe 13 ianuarie, au urmărit, fără să intervină, cum la o stație PECO din raionul Briceni, un tânăr a fost amenințat cu cuțitul și lovit de un individ, au fost demiși din funcție. Decizia a fost luată în urma anchetei realizate de Ministerul Afacerilor Interne, transmite IPN.

În urma anchetei, s-a stabilit că acțiunile manifestate de către funcționarii vizați, prin adoptarea unui comportament impropriu statutului de polițist sunt contrar normelor etice acceptate în societate și contravin prevederilor cadrului normativ în vigoare. „Funcționarul public cu statut special din cadrul MAI are obligația să ia măsuri pentru apărarea vieții, sănătății, onoarei, demnității și averii cetățenilor în cazurile în care ei sunt amenințați de fapte ilegale sau alte pericole, indiferent dacă se află în timpul sau în afara orelor de serviciu”, se arată într-un mesaj al instituției.

Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, într-o stație PECO din localitatea Criva, raionul Briceni. Un bărbat a fost amenințat cu cuțitul și bătut de către un alt bărbat sub ochii a doi polițiști de frontieră. Cei doi funcționari, îmbrăcați în uniformă de serviciu, nu au întreprins nicio acțiune de curmare a nelegiuirilor la care au fost martori. După publicarea acestui caz, a fost inițiată o anchetă de serviciu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău