Polițiștii de frontieră au participat la ședințe de pregătirei în domeniile de control al documentelor și verificare a mașinilor

  • 30 Martie 2023 17:57
Polițiștii de frontieră au participat la ședințe de pregătirei în domeniile de control al documentelor și verificare a mașinilor

Pe parcursul ultimelor două zile, în incinta Direcției Regionale VEST au fost desfășurate ședințe de pregătire pentru 50 de polițiști de frontieră din unitățile subordonate Direcției. În cadrul acestor instruiri au participat ofițerii Agenției Europene FRONTEX și angajatul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, în calitate de traineri pe domenii de activitate specializate.

Astfel, discuțiile au avut loc pe marginea aspectelor ce vizează activitatea de frontieră și de îmbunătățire a capacităților profesionale pe linie de control al documentelor de călătorie și de verificare corectă a mijloacelor de transport.

În acest sens, participanții și-au actualizat cunoștințele privind modalitățile de stabilire a apartenenței documentului de identitate a persoanei conform elementelor distinctive, tipurile de falsificare a actelor, pașii întreprinși în verificarea unităților de transport, instrumentele folosite în depistarea mașinilor falsificate sau furate, sistemele de căutare, inclusiv principalele aspecte la care trebuie atrasă o atenție deosebită în cadrul controlului.

Totodată, a fost subliniată importanța pregătirii continuă a angajaților din prima linie de control la frontieră, dar și necesitatea permanentă de schimb de experiențe cu ofițerii FRONTEX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău