Polițiștii au găsit femeia care și-a abandonat copilul în scara unui bloc din sectorul Buiucani

  • 30 Ianuarie 2020 15:51
Polițiștii au găsit femeia care și-a abandonat copilul în scara unui bloc din sectorul Buiucani

Femeia care și-a abandonat copilul în scara unui bloc de locuit din sectorul Buiucani a capitalei, la data de 23 ianuarie, și-a recunoscut vina.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției (IGP), aceasta s-a dovedit a fi originară din raionul Dondușeni, în vârstă de 25 ani.

„Mama copilului a declarant polițiștilor că nu își poate explica gestul pe care l-a făcut, motivând că era în stare de afect. Femeia este cercetată în stare de libertate, având la întreținere alți doi copii minori”, se mai spune în comunicat. 

Solicitată de IPN, Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, a declarat că deocamdată nu a primit oficial informația de la poliție. Dar pentru că femeia este din afara Chișinăului, acest caz urmează să fie preluat de autoritatea tutelară din localitatea sa. „În condițiile în care copilul nu este din Chișinău, se va hotărî soarta lui de mai departe acolo pe loc”, a declarat Lucia Caciuc.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii lăsarea în primejdie. Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă până la 27 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. 

Poliția continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind dispuse expertizele necesare.



 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău