Polițiștii acuzați de uciderea lui George Floyd dau vina unii pe alții pentru tragedia care a stârnit un val de proteste de amploare

  • 12 Septembrie 2020 14:26
Polițiștii acuzați de uciderea lui George Floyd dau vina unii pe alții pentru tragedia care a stârnit un val de proteste de amploare

Avocații foștilor polițiști din Minneapolis, acuzați de uciderea lui George Floyd, vor ca procesele să se desfășoare separat, având în vedere că cei patru au început să-și arunce unul altuia vina, în fața judecătorilor, scrie The Guardian, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, pe de altă parte, procurorii susțin că ofițerii ar trebui judecați împreună, deoarece natura acuzațiilor și a dovezilor este similară și „este imposibil să se evalueze separat comportamentul fiecărui inculpat”.

Pentru prima oară de la moartea bărbatului afro-american, cei patru ofițeri au apărut împreună în fața instanței. Adunați în fața tribunalului, peste o sută de oameni au cerut ca polițiștii responsabili să primească pedeapsa maximă pentru fapta lor.

Avocatul lui Derek Chauvin, polițistul care se confruntă cu acuzații de omor de gradul doi, a declarat că „ceilalți inculpați spun în mod clar că, dacă a fost comisă o crimă, ei nu și-au dat seama. Dau vina pe Chauvin”.

Însă fostul ofițer arată cu degetele spre ceilalți, spunând că Thomas Lane și J Kueng au fost primii care au sosit la fața locului, încercând să-l imobilizeze pe Floyd înainte de sosirea sa.

Pe 25 mai, polițiștii au vrut să-l aresteze pe George Floyd, pe care îl bănuiau că încerca să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari într-un magazin din Minneapolis. După ce i-au pus cătușele, Floyd a fost pus la pământ iar agentul Derek Chauvin i-a pus genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza.

"Nu pot să respir" a implorat George Floyd de mai multe ori înainte de a-și pierde conștiența. În pofida intervențiilor trecătorilor, Derek Chauvin a continuat să exercite presiune asupra gâtului afro-americanului imobilizat la pământ. Drama, ale cărei imagini surprinse de un trecător au devenit virale, a stârnit un val de proteste inedite, cele mai importante de la marile marșuri pentru drepturi civile din anii 1960.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău