Polițiști reținuți de CNA, pentru tentativa de estorca bani pentru mușamalizarea unui dosar penal

  • 10 Februarie 2018 10:42
Polițiști reținuți de CNA, pentru tentativa de estorca bani pentru mușamalizarea unui dosar penal

Un ofițer de investigații și doi ofițeri de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni sunt vizați într-un dosar pornit pe corupere pasivă. Doi dintre ei au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție, urmare a unor percheziții desfășurate la domiciliile și birourile de serviciu ale acestora.

Potrivit materialelor anchetei, polițiștii ar fi extorcat și primit 1000 de euro de la denunțător, pentru încetarea urmăririi penale pe un dosar intentat pe huliganism, potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Mai multe percheziții au fost efectuate în câteva locații din Strășeni vineri. Acestea au rezultat cu reținerea pentru 72 de ore a ofițerului operativ și unui ofițer de urmărire penală. Celălalt anchetator are statut de bănuit și a fost eliberat pe motiv că are în îngrijirea sa un copil.

Actualmente, se întreprind acțiuni în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului, cu tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Dacă vor fi găsiți vinovați de corupere pasivă, oamenii legii riscă până la 10 ani de pușcărie cu amendă de până la 400 000 de lei și nu ar mai putea deține anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău