Polițist rus arestat pentru dezvăluirea identității celor care l-au otrăvit pe Alexei Navalnîi

  • 19 Ianuarie 2021 16:04
Polițist rus arestat pentru dezvăluirea identității celor care l-au otrăvit pe Alexei Navalnîi

Un polițist rus este urmărit penal pentru dezvăluirea unor informații care i-ar fi putut desconspira pe cei care l-au otrăvit pe Alexei Navalnîi, transmite marți Reuters. potrivit Agerpres.

Cotidianul economic RBC a precizat marți, din surse neidentificate apropiate de anchetă, că polițistul a fost reținut luna trecută, iar în prezent este în arest la domiciliu. El ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare pentru abuz de putere.

Autoritățile îl acuză pe suspect că a comunicat ilegal unei terțe părți informații confidențiale dintr-o bază de date referitoare la deplasările persoanelor în interiorul Rusiei.

Potrivit RBC, informațiile respective sunt legate de cursele aeriene folosite de agenți ai serviciului de securitate FSB specializați în arme chimice. Se bănuiește că ei l-au urmărit pe opozantul Navalnîi timp de câțiva ani. Site-ul de investigații Bellingcat și publicația rusă The Insider, în colaborare cu Der Spiegel și CNN, au publicat luna trecută o anchetă pe această temă.

Un susținător al lui Navalnîi, Gheorghi Alburov, a susținut într-un mesaj în rețeaua Twitter că "anchetatorii nu îi caută și nu îi închid pe cei care l-au otrăvit pe Navalnîi, ci pe cei care au dezvăluit datele lor".

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost tratat anul trecut într-un spital din Germania, după ce a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok. El s-a întors la Moscova duminică seara și a fost reținut pe aeroport. În prezent este arestat preventiv pe 30 de zile și așteaptă procesul în care este acuzat că a încălcat condițiile de eliberare condiționată după o condamnare cu suspendare din 2014. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău