Polițist, prins cu mită pentru a mușamaliza un dosar de violență domestică

  • 14 Februarie 2022 15:58
Polițist, prins cu mită pentru a mușamaliza un dosar de violență domestică

Un ofițer de sector al Inspectoratului de Poliție Ciocana a fost reținut într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este suspectat că a estorcat 200 de euro de la un bărbat din Bubuieci pentru a nu-i porni dosar penal pentru violență domestică, transmite IPN.

Polițistul a fost denunțat de către bărbatul suspectat de violență în familie. Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru corupere pasivă. Săptămâna trecută, sub controlul CNA, denunțătorul a transmis jumătate din suma pretinsă, iar astăzi, angajatul Poliției a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă, în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Tot astăzi, Poliția a anunțat despre reținerea unui bărbat din capitală pentru violență în familie soldată cu decesul victimei. Cadavrul concubinei a fost depistat de către vecini. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul de 45 de ani riscă până la 15 ani de pușcărie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău