Polițist din Anenii Noi, denunțat că a cerut mită

  • 14 Ianuarie 2021 10:50
Polițist din Anenii Noi, denunțat că a cerut mită

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi a fost reținut, fiind denunțat de un bărbat de la care omul legii ar fi cerut 11 mii de lei pentru a-l ajuta să-și soluționeze problema, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, polițistul ar fi spus că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, dată în urmărire, să intre nestingherit în țară. Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie, pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol suma primită.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șapte ani de închisoare.

Potrivit datelor CNA, anul trecut, 43 de angajați ai MAI au fost cercetați penal, fiind bănuiți de comiterea unor fapte de corupție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău