Polițist, condamnat pentru acte de corupție

  • 07 Octombrie 2015 10:28
Polițist, condamnat pentru acte de corupție

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Comisariatului de Poliție Botanica a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu suspendare, pentru acte de corupție, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție a stabilit că, în iulie 2010, având în gestiune un dosar penal pe faptul organizării migrației ilegale, ofițerul a extorcat de la un cetățean al României, bănuit pe dosar, 1500 de dolari. În schimbul acestei sume, polițistul urma să înceteze urmărirea penală în privința suspectului.

Câteva zile mai târziu, aflându-se în automobilul său, inculpatul a primit 1900 de dolari, solicitând suspectului 400 de dolari adițional. Polițistul a fost reținut imediat după primirea banilor de către procurori și ofițerii anticorupție.

Recent, pentru comiterea coruperii pasive, polițistul a fost condamnat la 5 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, cu un termen de probă de 4 ani. Prin aceeași sentință, el a fost amendat cu 6 mii de lei și privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 5 ani.

Sentința este cu drept de atac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
11
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău