Politicieni și artiști au participat la ceremonia de adio de la Umberto Eco

  • 23 Februarie 2016 18:56
Politicieni și artiști au participat la ceremonia de adio de la Umberto Eco

Sute de persoane au participat la ceremonia de adio organizată pentru Umberto Eco marți, 23 februarie, în curtea castelului Sforza din Milano, în apropierea apartamentului în care a murit vineri scriitorul, la 84 de ani, transmite Agerpres.

Sicriul acoperit de flori a fost scos la prânz de la domiciliul milanez al lui Eco, în aplauzele câtorva zeci de apropiați, admiratori sau simpli curioși.

La ceremonia laică transmisă în direct pe Rai 1 au participat miniștrii italieni ai Educației și Culturii, primarii din Milano și ai altor orașe legate de viața lui Umberto Eco, precum și actorul Roberto Benigni. Mario Andreose, prieten și editor tradițional al scriitorului, a menționat și prezența unor rectori ai universităților unde a predat Eco, unora dintre editorii și traducătorii săi străini. 

Mare intelectual, filozof, semiolog, lingvist, istoric și scriitor, Umberto Eco a ajuns celebru de la primul roman, publicat în 1980, 'Numele Trandafirului', thriller medieval și erudit, ajuns bestseller internațional și ecranizat de regizorul francez Jean-Jacques Annaud.

Născut în Piemont, în 1932, poliglot căsătorit cu o nemțoaică, Umberto Eco a scris zeci de eseuri despre subiecte foarte variate, cum ar fi estetica medievală, poetica lui James Joyce, memoria vegetală, James Bond, arta falsificării, istoria frumuseții sau cea a urâțeniei. 

Ultima sa carte, intitulată 'Pape Satan Aleppe', va fi lansată vineri în Italia și constă într-un eseu ce reunește texte publicate din anul 2000 în revista L'Espresso, adaugă AFP.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău