Politician ucrainean pro-rus, împușcat în Ialta. Oleg Țariov ar fi urmat să conducă guvernul-marionetă de la Kiev după asasinarea lui Zelenski

  • 27 Octombrie 2023 18:27
Politician ucrainean pro-rus, împușcat în Ialta. Oleg Țariov ar fi urmat să conducă guvernul-marionetă de la Kiev după asasinarea lui Zelenski

Fostul deputat ucrainean Oleg Țariov, un politician pro-rusă despre care se spune că ar fi fost pregătit de Moscova pentru a conduce o administrație marionetă la Kiev după invazia Rusiei, a fost împușcat de două ori, scrie ziare.com.

Anunțul a fost făcut un oficial rus pe nume Vladimir Rogov. "Starea lui Oleg este foarte gravă. În prezent se află la terapie intensivă", a declarat vineri, 27 octombrie, Rogov, un oficial înalt instalat de Rusia în sudul Ucrainei.

Mai multe surse care au urmărit subiectul spun că Țariov a fost împușcat în locuința sa din Ialta.

Alte surse au declarat pentru Reuters că Rusia urma să-l instaleze pe Țariov pentru a conduce un guvern marionetă la Kiev, după ce forțele Moscovei au invadat Ucraina pe 24 februarie 2022.

Țariov a respins scenariul atunci când Financial Times l-a prezentat în premieră, înainte de invazie, invocând "o lucrare" a serviciilor de informații americane. El a spus la acel moment pentru FT că ideea era „destul de amuzantă”, deoarece tocmai conducea o afacere de wellness în Crimeea și „nu era suficient de important” în plan politic.

Anterior, Țariov fusese membru al parlamentului ucrainean și apoi președintele parlamentului „Novorossiya”, o entitate formată după ce separatiștii susținuți de ruși din estul Ucrainei s-au despărțit în 2014 și au început să lupte cu forțele ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău