Politician olandez arestat pentru „intenția” de asasinare a premierului Mark Rutte. Cine este Arnoud van Doorn

  • 29 Septembrie 2021 11:52
Politician olandez arestat pentru „intenția” de asasinare a premierului Mark Rutte. Cine este Arnoud van Doorn

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta al lui Geert Wilders și s-a convertit la islam, a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru „intenția” de asasinare a premierului Mark Rutte, a anunțat avocatul său.

Poliția l-a arestat pe Van Doorn pentru că a acționat „în mod suspect” în timp ce se afla în același cartier din Haga cu Mark Rutte. El a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzație pe numele său, scrie Agerpres, preluând Politico.

Van Doorn a declarat pentru media locale că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale și a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile, de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracțională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, ofițeri din Serviciul de securitate regal și diplomatic (DKDB) au fost mobilizați suplimentar pentru a-l însoți Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

În 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam, după ce a părăsit Partidul Libertății, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reușit să obțină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc și vânzarea de droguri către minori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău