Poliția vine cu mai multe recomandări, în contextul protestului de mâine

  • 09 Octombrie 2021 16:43
Poliția vine cu mai multe recomandări, în contextul protestului de mâine

Pentru mâine, în mun. Chișinău, sunt anunțate acțiuni de protest. În acest context, Poliția anunță că se va afla la datorie prioritar pentru siguranța participanților, precum și desfășurarea pașnică a evenimentelor.

Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția Națională îndeamnă cetățenii să respecte restricțiile impuse de autorități și să vă conformați cerințelor oamenilor legii.

De asemenea, IGP recomandă atât participanților la proteste, cât și celor care vor tranzita zona să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică și să respecte Legea, pentru ca acțiunile să se desfășoare în condiții optime.

„Vă îndemnăm să respectați prevederile legale și să nu le priviți doar ca pe obligații, ele sunt pentru a ne proteja pe toți. Părăsiți întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție. În timpul întrunirii să nu dețineți arme, obiecte explozive sau orice substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor. Evitați mesajele care instigă la agresiune, blocare de trasee, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor. Aveți grijă de bunurile personale și evitați să luați copiii în mulțime”,se arată într-un comunicat al Pooliției. 

Pentru desfășurarea pașnică, la evenimente se vor afla mai multe echipe ale serviciului „DIALOG” care vor interveni, acordând ajutor cetățenilor la necesitate, dialogând cu aceștia și oferindu-le asistență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău