Poliția turcă a lichidat un posibil atacator sinucigaș lângă o secție de poliție

  • 06 Septembrie 2017 11:38
Poliția turcă a lichidat un posibil atacator sinucigaș lângă o secție de poliție

Poliția turcă a împușcat mortal un posibil atacator sinucigaș care se pregătea să atace o secție de poliție și o bază a Serviciului de Informații al Turciei (MIT) în orașul Mersin de la Marea Mediterană, au anunțat surse din cadrul poliției, informează Agerpres.

Sursele au precizat că secția de poliție vizată, din districtul Yenisehir, se află lângă cartierul regional al MIT.

Procurorul-șef al orașului Mersin, Mustafa Ercan, a declarat pentru agenția de presă Anadolu că autoritățile analizează ipoteza ca atacatorul să fi fost un militant al grupării Statul Islamic (SI).

Incidentul a avut loc la orele locale 09:30 (06:30 GMT), când poliția a început să urmărească un bărbat de circa 30 de ani cu comportament suspect și a deschis focul după ce acesta a refuzat să oprească când i s-a ordonat, la 30 de metri de secția de poliție, precizează agenția Dogan.

Experți în dezamorsarea bombelor lucrează pentru anihilarea unei aparente încărcături explozive găsite asupra bărbatului.

Militanți ai grupării SI au mai comis atacuri cu arme de foc și bombe în Turcia. De asemenea, mulți combatanți străini au trecut în ultimii ani prin Turcia, pentru a se ralia grupării jihadiste în califatul autoproclamat din Siria și Irak.

Peste 5.000 de persoane suspectate că ar fi militanți islamiști se află în prezent în detenție în Turcia. De asemenea, Ankara a expulzat în ultimii ani circa 3.290 de militanți străini din diferite țări, potrivit autorităților turce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău