Poliția turcă a arestat peste 40 de presupuși membri ai ISIS, la Istanbul

  • 23 Iulie 2018 14:36
Poliția turcă a arestat peste 40 de presupuși membri ai ISIS, la Istanbul

Autoritățile din Turcia au arestat 43 de persoane, suspectate că ar fi membri străini ai grupării extremiste Stat Islamic, a comunicat, luni, poliția turcă, precizând că arestările au fost făcute într-o serie de operațiuni, la Istanbul.

Unitățile de poliție antiterorism din Istanbul i-au capturat pe presupușii militanți vineri, în descinderi care au avut loc simultan în 15 locuințe, precizează comunicatul poliției.

Se presupune că cei arestați sunt membri ai unor grupuri de media sociale afiliate ISIS și au avut contact cu persoane aflate în zone de conflict, se adaugă în comunicat. Gruparea militantă a comis numeroase atacuri în Turcia în ultimii ani, inclusiv într-un club de noapte, la 1 ianuarie 2017, când au fost ucise 39 de persoane, și un atac în centrul istoric din Istanbul, în 2016, soldat cu moartea a 12 oameni.

În ultimii doi ani, Turcia și-a intensificat operațiunile împotriva rețelei ISIS de pe teritoriul său, arestând numeroși militanți suspecți și destructurând mai multe celule teroriste.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău