Poliția spaniolă a confirmat că a anihilat cea mai mare plantație de canabis din Europa

  • 14 Aprilie 2022 09:33
Poliția spaniolă a confirmat că a anihilat cea mai mare plantație de canabis din Europa

Garda Civilă spaniolă și poliția din Navarra, în nordul Spaniei, au confirmat că au anihilat cea mai mare plantație ilegală de canabis din Europa, informează joi agenția Xinhua, citatde AGERPRES.

Plantația, descoperită între orașele Artajona și Olite din regiunea Navarra, se întindea pe o suprafață de 67 de hectare și conținea aproape 415.000 de plante.

Proprietarul plantației declarase că producea cânepă pentru uz industrial. Agenții au început, însă, să aibă suspiciuni după ce au constatat că destinația finală a plantelor era în țări precum Elveția și Italia, unde această plantă poate fi procesată pentru a fi transformată în canabidiol (CBD).

Trei suspecți au fost reținuți în urma operațiunii. Aceștia conduceau un depozit de dimensiuni mari în Artajona, dotat cu sistem de ventilație și control al temperaturii pentru uscarea plantelor.

Polițiștii au interceptat un camion pregătit de plecare, cu destinația Italia, care transporta 23.000 de plante uscate de canabis.

În interiorul depozitului au fost găsite aproximativ 13.000 de plante.

Poliția a declarat că toate plantele au fost distruse, împreună cu cele care creșteau pe plantație, care ar fi avut o valoare de aproximativ 30 de milioane de euro după procesarea și transformarea în CBD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău