Poliția și-a intensificat controalele asupra parcărilor neregulamentare

  • 20 Septembrie 2016 22:32
Poliția și-a intensificat controalele asupra parcărilor neregulamentare

Inspectoratul Național de Patrulare anunță ca în ultimele șase luni a intensificat controlul asupra parcărilor neregulamentare, prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare ale automobilelor parcate ilegal.

Conducerea Inspectoratului a prezentat informații despre activitățile realizate în cadrul unui raport prezentat în fața membrilor Comisiei parlamentare de securitate națională, apărare și ordine publică. Locuitorii capitalei, pe de altă parte, spun că nu observă rezultatele activității inspectorilor.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc, a declarat, răspunzând la o întrebare a deputaților referitoare la parcările ilegale, că în ultima perioadă poliția ia măsuri mai drastice față de cei care practică acest lucru.

Trotuarele din capitală, ocupate majoritatea pe cel puțin jumătate din porțiune, de automobile parcate, par să îl contrazică pe șeful Inspectoratuluui. Pietonii se plâng pe faptul că deseori nu pot trece acolo unde mașinile ocupă uneori tot trotuarul. Dificultăți de deplasare întâmpină și șoferii de pe ambulanță, dar și părinții care își duc copii în cărucioare.

Șoferii recunosc faptul că sunt nevoiți să parcheze uneori neregulamentar, din lipsa locurilor amenajate în acest scop.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc, a mai declarat în cadrul ședinței comisiei parlamentare că a fost elaborat un proiect de lege referitor la ridicarea forțată a automobilelor parcate ilegal, care se află acum la etapa de avizare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău