Poliția și serviciile de informații din Regatul Unit au dejucat trei atacuri teroriste în timpul pandemiei de coronavirus

  • 05 Martie 2021 12:34
Poliția și serviciile de informații din Regatul Unit au dejucat trei atacuri teroriste în timpul pandemiei de coronavirus

Poliția și serviciile de informații din Regatul Unit au dejucat trei posibile atentate teroriste de la începerea pandemiei de coronavirus, în martie 2020, au informat joi într-un comunicat de presă cele două instituții, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor publicate, Regatul Unit a încheiat anul 2020 cu 185 de arestări pentru activități având legătură cu terorismul, ceea ce reprezintă o scădere cu 34% față de anul 2019 și revenirea la nivelurile din 2011, atribuită de poliție reducerii criminalității în timpul măsurilor de izolare impuse de autorități ca urmare a pandemiei.

În total, începând din martie 2017, numărul comploturilor teroriste dejucate împreună cu serviciile de informații se ridică la 28, potrivit surselor citate.

Statisticile arată că ''teroriștii nu au încetat să planifice online atacuri sau să radicalizeze persoane vulnerabile'' în timpul crizei coronavirusului, semnalează în comunicat Dean Haydon, înaltă oficialitate din poliția britanică.

Pe măsură ce Regatul Unit face progrese în ceea ce privește planul de a ridica toate restricțiile epidemice, lucru care ar urma să se întâmple la 21 iunie, ''vor exista mai multe ocazii pentru ca teroriștii să acționeze'', a avertizat Haydon, care a cerut populației să rămână vigilentă pentru a reduce riscul de atacuri.

Pe de altă parte, Haydon a remarcat existența unei tendințe ''extrem de îngrijorătoare'', și anume înmulțirea cazurilor de arestări pentru activități având legătură cu terorismul în rândul minorilor, care reprezintă 10% din numărul total de arestări, față de o creștere de numai 4% în 2019.

Potrivit investigațiilor poliției, rudele și prietenii sunt primii care ar trebui să observe modificări de conduită care ar putea indica posibila radicalizare a unui apropiat, iar din acest motiv autoritățile au creat o nouă pagină web menită să le ofere ajutor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău