Poliția sârbă a destructurat o rețea de trafic de arme către Franța

  • 16 Decembrie 2015 19:07
Poliția sârbă a destructurat o rețea de trafic de arme către Franța

Poliția sârbă a destructurat o rețea de trafic de arme către Franța, confiscând o cantitate importantă de armament și arestând doi cetățeni sârbi, a anunțat ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, transmite Agerpres.

Anunțul intervine după ce un responsabil al uzinei de armament sârbe Zastava a declarat recent că unele din armele folosite autorii atentatelor de la Paris au fost fabricate în Serbia, precizând că este vorba în special de arme automate de tipul kalașnikov, AK-47.

În cadrul operațiunii desfășurate, poliția a confiscat din autovehiculul în care aflau cei doi suspecți 'puști-mitraliere, puțin mai mult de 3 kg de explozivi, puști automate și o cantitate importantă de muniții', a indicat ministrul.

După conflictele din anii 1990, Balcanii au fost considerați o placă turnantă pentru traficul de arme către Europa Occidentală. La sfârșitul lunii noiembrie, cotidianul german Bild a scris că patru puști kalașnikov folosite în atentatele de la Paris fuseseră cumpărate de internet de la un traficant de arme german care a fost reținut de polițiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău