Poliția rusă și-a întețit anchetele și perchezițiile împotriva lui Aleksei Navalnîi și a familiei sale

  • 27 Ianuarie 2021 18:37
Poliția rusă și-a întețit anchetele și perchezițiile împotriva lui Aleksei Navalnîi și a familiei sale

Poliția rusă și-a întețit anchetele și perchezițiile ce îl vizează pe opozantul arestat Aleksei Navalnîi și pe apropiați ai săi, a anunțat miercuri echipa sa, cu câteva zile înainte de noi manifestații împotriva puterii ruse, informează AFP.


"Nu-l lasă pe avocatul meu să vină, mi-au spart ușa", a strigat către presă Iulia Navalnaia, soția opozantului, de la fereastra apartamentul său moscovit vizat de o descindere a poliției.

O percheziție era în curs și în birourile organizației lui Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupției, a anunțat pe Twitter una dintre apropiatele opozantului, Liubov Sobol.

Potrivit directorului acestei organizații, Ivan Jdanov, o a treia percheziție a vizat un alt apartament al opozantului, unde se află fratele său.

Aceste raiduri intervin în cadrul unei anchete a Ministerului de Interne pentru încălcarea "normelor sanitare" în vigoare din cauza epidemiei de coronavirus, după manifestațiile care au avut loc sâmbătă în Rusia la apelul echipei lui Navalnîi.

Anchetele în legătură cu manifestațiile de sâmbătă se înmulțesc în condițiile în care susținătorii lui Navalnîi, luptător anticorupție și critic vehement al Kremlinului, au anunțat organizarea de noi manifestații, duminică.

Astfel, Comitetul de anchetă rus a anunțat miercuri că au fost declanșate în jur de 20 de anchete în legătură cu manifestațiile, în mod concret pentru îndemnuri la revolte, pentru huliganism, violențe la adresa polițiștilor sau pentru incitare a minorilor la comiterea de acțiuni ilegale.

Luni, Ministerul de Interne rus a deschis o anchetă pentru blocarea unei căi de transport, la Vladivostok (Extremul Orient rus), după ce manifestanți au blocat circulația.

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă în circa o sută de orașe ale Rusiei, la apelul lui Navalnîi. Aceste manifestații neautorizate s-au soldat cu aproape 3.900 de arestări.

Aleksei Navalnîi a acuzat Serviciul Federal de Securitate (FSB) că l-a otrăvit la sfârșitul lui august cu un agent neurotoxic, la ordinul președintelui Vladimir Putin, acuzații respinse de Kremlin.

După o convalescență de cinci luni în Germania, opozantul s-a întors la 17 ianuarie în Rusia, unde a fost imediat arestat chiar la punctul de control al pașapoartelor de pe aeroportul Șeremetievo în cadrul uneia dintre numeroasele proceduri judiciare care îl vizează.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău