Poliția recomandă prudență maximă în trafic! Meteorologii anunță lapoviță

  • 24 Noiembrie 2015 17:43
Poliția recomandă prudență maximă în trafic! Meteorologii anunță lapoviță

Inspectoratul Național de Patrulare avertizează conducătorii auto să fie atenți la drum, având în vedere alerta Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care anunță răcirea bruscă a vremii, transmite IPN.

Meteorologii au anunțat vânturi puternice, temperaturi scăzute și precipitații sub formă de lapoviță în toată țara. În acest sens, inspectorii de patrulare atenționează șoferii, dar și pietonii, să manifeste maximă prudență și să respecte cu strictețe regulile de circulație.

Polițiștii le recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Șoferii sunt îndemnați să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare când carosabilul este umed, coperit de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă este mult mai mare.

De asemenea, șoferii trebuie să folosească corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât și pe cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic, să nu bruscheze comenzile și să folosească cu preponderență frâna de motor, să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Și pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât e posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău