Poliția Națională a comemorat eroii căzuți în conflictul armat din 1992

  • 01 Martie 2023 15:40
Poliția Națională a comemorat eroii căzuți în conflictul armat din 1992

Astăzi, 1 martie, a avut loc evenimentul de comemorare a polițiștilor căzuți în Războiul pentru independența și integritatea Republicii Moldova din 1992, consemnată cu prilejul Zilei comemorării victimelor conflictului de la Nistru, marcat la 2 martie anual, transmite Poliția R. Moldova.

La întrunire a fost prezent ministrul afacerilor interne Ana Revenco, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp, șeful IGP Viorel Cernăuțeanu, veterani și alți invitați.

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu: ” Au trecut 31 de ani de la conflictul armat din stânga Nistrului, dar pierderile omenești, mai cu seamă ale colegilor, rămâne un capitol sumbru din istoria Republicii Moldova și a fiecăruia dintre noi, și, cu regret nu poate fi șters cu trecerea anilor, acum, când în țara vecină vedem scene similare.

Angajații BPDS „Fulger” au fost printre primii care au mers să lupte pentru liniștea țării. Ei și-au riscat propria viață și au luptat fără ezitări, fără teamă. Probabil nu și-au pus atunci prea multe întrebări, asta ne e meseria și și-au onorat-o cu cel mai mare preț și demnitate.

Avem cu toții datoria morală să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat atunci, să păstrăm vie memoria celor ce au îndurat toate aceste cumplite suferințe și să învățăm generațiile tinere să prețuiască pacea și valorile umanității”.

De remarcat că a devenit deja o tradiție nobilă ca anual eroii căzuți pe câmpul de luptă să fie comemorați de Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău