Poliția londoneză a identificat abia acum 71 de morți ai tragicului incendiu din Grenfell Tower

  • 16 Noiembrie 2017 19:02
Poliția londoneză a identificat abia acum 71 de morți ai tragicului incendiu din Grenfell Tower

Poliția londoneză a anunțat joi că au fost identificate 71 de persoane decedate în urma incendiului care a avut loc în luna iulie în clădirea de apartamente Grenfell Tower din vestul Londrei, relatează site-ul BBC News.

Autoritățile au precizat că activitatea de investigare și localizare a tuturor persoanelor date dispărute a fost încheiată abia în ultimele săptămâni. În luna iunie, poliția a avut o listă cu 400 de persoane dispărute, dintre care unele au fost raportate de mai multe ori, sub diferite nume.

"Am spus clar de la bun început că prioritatea pentru noi a fost recuperarea tuturor celor care au murit, identificarea lor și preluarea de către familii. Echipele specializate care au lucrat la Turnul Grenfell și la morgă și-au depășit limitele din punct de vedere științific pentru a identifica victimele. După stingerea incendiului, am intrat în Grenfell Tower și am estimat că, pe fondul intensității și duratei focului, este posibil să nu-i identificăm pe toți cei care au murit", a declarat comandantul Stuart Cundy, din cadrul Poliției Metropolitane.

Poliția londoneză a mai anunțat că lista inițială cu persoanele dispărute a fost mai mare din cauza unor situații frauduloase, întrucât unii au încercat să beneficieze financiar de pe urma tragediei. Mai multe investigații sunt în desfășurare, iar la începutul lunii noiembrie un bărbat a pledat vinovat pentru fraudă, după ce a susținut că soția și fiul său au murit în incendiu.

Comandantul Stuart Cundy a mai transmis că 223 de persoane au fost salvate în urma incendiului din Grenfell Tower. În plus, investigatorii au examinat 15,5 tone de moloz pe fiecare etaj, cu ajutorul unor antropologi legiști și arheologi.

Un incendiu devastator a izbucnit în data de 14 iulie la o clădire de apartamente cu 24 de etaje din vestul Londrei. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit la un frigider, iar panourile cu care era izolată clădirea au favorizat răspândirea flăcărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:47 %
Vint:6,69 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău