Poliția informează despre o altă manifestație a Partidului Șor și amintește organizatorilor că este interzisă blocarea benzilor de circulație și a arterelor de transport

  • 27 Noiembrie 2022 16:47
Poliția informează despre o altă manifestație a Partidului Șor și amintește organizatorilor că este interzisă blocarea benzilor de circulație și a arterelor de transport

„Informăm locuitorii capitalei că mâine, 28 noiembrie, la ora 13:00 este preconizată o nouă întrunire organizată de reprezentanții unui partid politic. Aceștia anunță că întrunirea se va desfășura în fața Procuraturii Generale”, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Reiterăm că Poliția va fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul în care evenimentul are loc într-o zi de muncă, la o oră cu trafic intens pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

Amintim organizatorilor întrunirii că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare este interzisă.

Ținând cont de faptul că toate întrunirile care sunt organizate de câteva săptămâni nu au avut caracter pașnic, ba mai mult au urmărit intenția de destabilizare, reiterăm faptul că, organizatorii întrunirii poartă răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal, pentru faptele ilegale ale participanților la acțiune.

Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane.

Solicităm cetățenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică și să respecte indicațiile forțelor de ordine. Vom depune tot efortul ca să evităm disconfortul participanților la trafic și al locuitorilor capitalei.

Reamintim că participanții sunt obligați:

 - să respecte legislația, ordinea publică, indicațiile autorităților și cererile legitime ale organizatorilor;

 - să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;

 - să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție;

 - în timpul întrunirii, să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la întrunire să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Menționăm că poliția în continuare va asigura ordinea publică și va acționa cu promptitudine și transparență în procesul de activitate, nu va da curs provocărilor și va acționa conform cadrului normativ. Îndemnăm participanții la întrunire să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate, sau dacă devin martori ai unor situații de destabilizare a ordinii publice, la numărul 112, ori să anunțe cel mai apropiat polițist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău