Poliția greacă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a respinge migranții care au încercat să traverseze granița dinspre Turcia

  • 02 Martie 2020 12:07
Poliția greacă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a respinge migranții care au încercat să traverseze granița dinspre Turcia

Poliția greacă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a respinge sutele de migranți care au încercat să traverseze ieri granița dinspre Turcia, în a doua zi consecutivă de confruntări la trecerea de frontieră din nord-estul Greciei, scrie Mediafax.

Cel puțin 500 de oameni au ajuns pe mare duminică dimineață în insulele grecești Lesbos, Chios și Samos, din apropierea coastei turcești. Martorii au relatat că au existat grupuri de până la 30 de persoane, inclusiv o mamă afgană cu un copil de cinci zile, care au traversat râul Evro.

Poliția a sporit securitatea în zonă. O sursă guvernamentală elenă a spus că unii dintre migranți, împiedicați să traverseze granița, au aruncat, de asemenea, cu bare de metal și canistre de gaz lacrimogen în polițiștii greci.

Turcia a declarat joi că nu va mai împiedica sutelor de mii de mii de solicitanți de azil de pe teritoriul său să ajungă în Europa, destinația preferată, în ciuda angajamentului de a face acest lucru în cadrul unui acord încheiat cu Uniunea Europeană în 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău