Poliția germană anunță dejucarea unui atac islamist asupra unei sinagogi și arestarea a patru persoane

  • 16 Septembrie 2021 17:04
Poliția germană anunță dejucarea unui atac islamist asupra unei sinagogi și arestarea a patru persoane

Poliția a dejucat un posibil atac islamist asupra unei sinagogi din vestul Germaniei și a arestat patru persoane, printre care și un sirian de 16 ani, în legătură cu atacul, a anunțat ministrul de interne din landul Renania de Nord - Westfalia, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Autoritățile un primit "un pont foarte serios și foarte concret" că un atac asupra sinagogii din orașul Hagen ar putea avea loc de sărbătoarea evreiască de Yom Kippur, a declarat ministrul Herbert Reul.

Poliția a întărit măsurile de securitate în jurul clădirii miercuri seară și a căutat dispozitive explozibile, dar nu a găsit nimic periculos, a mai spus Reul în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că sinagoga vizată a anulat ceremoniile de Yom Kippur. Pontul primit de autorități includea și detalii privind momentul atacului, a adăugat ministrul regional.

Anterior în cursul zilei de joi, poliția din Hagen a anunțat că a arestat patru persoane în urma investigației lor asupra amenințării și că a efectuat descinderi în mai multe clădiri.

Herbet Reul a declarat că printre cei reținuți se află un adolescent de 16 ani din Hagen cu rădăcini siriene.

Conservatorul Armin Laschet, candidat la succesiunea Angelei Merkel în fruntea alianței CDU-CSU, a spus că planul de atentat a avut foarte probabil "o motivație islamistă", relatează AFP.

"Se pare că, înainte de începutul Yom Kippur, un atac cu motivație islamistă a putut fi evitat", a declarat Laschet, pe marginea unei deplasări la Bremen.

Germania s-a confruntat cu o înmulțire a actelor antisemite în ultimii ani, cele mai multe comise de extrema dreaptă.

În 2019, un extremist de dreapta a comis un atac armat asupra unei sinagogi din orașul german Halle, împușcând mortal doi trecători. Atunci poliția a fost criticată pentru că a ajuns târziu la locul atacului, deși a reușit în cele din urmă să-l aresteze pe agresor, care ispășește acum o condamnare pe viață pentru aceste crime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău