Poliția franceză l-a arestat pe fostul premier kosovar, Ramush Haradinaj

  • 05 Ianuarie 2017 11:46
Poliția franceză l-a arestat pe fostul premier kosovar, Ramush Haradinaj

Poliția franceză l-a arestat pe fostul premier kosovar, Ramush Haradinaj, un fost comandant de gherilă în războiul din Kosovo în perioada 1998-1999, în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile sârbe, transmite Rador.

Autoritățile sârbe îl consideră pe Haradinaj un criminal de război pentru rolul îndeplinit în conducerea insurgenței de gherilă în fosta provincie Kosovo, care și-a declarat independența cu sprijinul Occidentului în 2008. Haradinaj a îndeplinit pentru scurt timp funcția de premier în Kosovo în 2004 și 2005.

Ministerul de Externe din Kosovo a comunicat că "este inacceptabil că domnia sa a fost reținut de autoritățile franceze în baza unui mandat de arestare emis de Serbia în 2004". Autoritățile kosovare au anunțat că fac tot posibilul pentru eliberarea lui Haradinaj.

Potrivit unor surse, poliția de frontieră franceză l-a arestat pe Haradinaj pe aeroportul Basel-Mulhouse din estul Franței. În luna iunie 2015, Haradinaj a fost arestat de Poliția slovenă, însă a fost eliberat după două zile, în urma presiunilor diplomatice. Între Kosovo și Franța există bune relații diplomatice, iar guvernul de la Paris rămâne unul dintre cei mai mari susținători ai celui mai tânăr stat din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău