Poliția finlandeză anchetează piratarea unor conturi de e-mail parlamentare

  • 28 Decembrie 2020 15:05
Poliția finlandeză anchetează piratarea unor conturi de e-mail parlamentare

Parlamentul finlandez a anunțat luni că poliția investighează piratarea unui număr de conturi de e-mail legate de deputați și de angajați ai instituției, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Atacul a avut loc în lunile recente și a fost descoperit de sistemele de supraveghere tehnică ale parlamentului. Biroul național de investigații a lansat o anchetă asupra incidentului, cu sprijin din partea parlamentului. Nu se știe cine este responsabil pentru piratarea acestor conturi, notează dpa.

Președinta parlamentului, Anu Vehvilainen, a declarat că atacul reprezintă "o amenințare serioasă împotriva democrației noastre și a societății finlandeze".

"Pentru a ne întări securitatea cibernetică, avem nevoie de propriile noastre măsuri naționale, precum și de o cooperare activă atât în interiorul UE, cât și la nivel internațional", a adăugat ea.

Parlamentul finlandez nu a oferit informații suplimentare din cauza faptului că ancheta este în desfășurare.

"Nu este ceva accidental", a spus detectivul superintendent Tero Muurman din cadrul Biroului național de investigații, adăugând că întrucât investigația este în desfășurare nu este posibil să se știe câți oameni au fost afectați. Cazul a fost unul "excepțional", a adăugat el.

Biroul național de investigații cooperează și cu alte autorități din Finlanda, inclusiv poliția, și parteneri internaționali.

Parlamentul Norvegiei a anunțat și el un atac informatic similar mai devreme în acest an, pe care poliția norvegiană l-a pus pe seama unor hackeri cu legături cu serviciul de informații militare rus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău