Poliția Federală Germană instruiește polițiștii din R. Moldova în domeniul securității portuare

  • 22 Noiembrie 2023 16:47
Poliția Federală Germană instruiește polițiștii din R. Moldova în domeniul securității portuare

În perioada 21 -23 noiembrie 2023, 11 polițiști de frontieră participă în cadrul unui curs de perfecționare a capacităților de intervenție pe linie de securitate aeroportuară. Cursul este organizat în Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, formatori fiind experți din cadrul Poliției Federale Germane, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Pe parcursul a trei zile, polițiștii de frontieră își îmbunătățesc cunoștințele și capacitățile în aplicarea metodelor și tehnicilor inovative pe linie de securitate aeronautică și securitate în aviația civilă, inclusiv corectitudinea aplicării acestora. La fel, participanții învață noi tehnici de analiză a amenințărilor la frontieră și identificarea potențialelor riscuri, observare și evaluare a comportamentului pasagerilor.

Demonstrarea practică a echipamentelor și a sistemelor de detectare avansată oferă o mai bună asimilare a aplicabilității tehnologiilor avansate în securitatea aeroportuară.

Totodată, partea teoretică a cursului este îmbinată cu exerciții practice, participanții fiind activ implicați în diferite studii de caz.

Menționăm că instruirile de acest gen oferă polițiștilor de frontieră cunoștințe avansate privind cele mai recente tehnologii și practici în asigurarea securității în mediul aeroportuar. Experiența formatorilor germani reprezintă o sursă valoroasă pentru fortificarea pregătirii de specialitate și deprinderea de noi practici, contribuind la consolidarea competențelor polițiștilor de frontieră - pentru mai multă siguranță pasagerilor, dar și oferirea serviciilor de calitate la trecerea frontierei de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău