Poliția din Ucraina își intensifică activitățile, după tentativa de asasinare a unui consilier prezidențial

  • 25 Septembrie 15:05
Poliția din Ucraina își intensifică activitățile, după tentativa de asasinare a unui consilier prezidențial

Șeful Poliției Naționale din Ucraina, Igor Klimenko, a ordonat ca, în perioada 25 septembrie - 8 octombrie, întreg personalul departamentelor de criminalistică și de investigații să-și intensifice activitățile.

Potrivit conducerii Poliției, o astfel de măsură este necesară "în legătură cu agravarea situației infracționale pe teritoriul țării, în contextul comiterii unor infracțiuni grave, inclusiv cu utilizarea armelor de foc, care au atras atenția societății". Intensificarea activităților poliției vizează stabilizarea situației create. Conform noului ordin, polițiștii ucraineni vor lucra ore suplimentare, dar nu mai mult de 12 ore pe zi și șase zile pe săptămână.

Amintim că, pe 22 septembrie, mașina lui Serhi Șefir, prim-consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost ținta unui atac cu focuri de armă, oficialii de la Kiev susținând că a fost vorba de o tentativă de asasinat. 18 gloanțe au lovit mașina consilierului, șoferul suferind răni în urma atacului. Consilierul Serhi Șefir, care se afla în mașină, nu a fost rănit.

Potrivit Poliției Naționale, tentativa de asasinare a consilierului prezidențial ar fi putut fi comisă din cauza activităților de serviciu ale acestuia, pentru a pune presiune pe conducerea țării sau pentru a destabiliza situația politică din Ucraina. "Este luată în considerare inclusiv posibilitatea implicării serviciilor secrete din alte țări" - a subliniat șeful Poliției din Ucraina, Serhi Klimenko.

La rândul său, ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a declarat că "scopul acestui atac nu a fost să-l sperie pe prim-consilierul președintelui Ucrainei, ci să-l asasineze". "Subliniez că echipa președintelui nu va fi intimidată, iar reformele demarate, inclusiv în privința luptei împotriva criminalității organizate, vor continua" - a asigurat ministrul de interne al Ucrainei.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,7
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,13 m/s
Sun
12
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
14

Curs oficial BNM 17 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0616 -0.0000
USD 17.3513 -0.0000
RON 4.0528 -0.0000
UAH 0.6587 -0.0000
RUB 0.2415 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău