Poliția din Ucraina își intensifică activitățile, după tentativa de asasinare a unui consilier prezidențial

  • 25 Septembrie 2021 15:05
Poliția din Ucraina își intensifică activitățile, după tentativa de asasinare a unui consilier prezidențial

Șeful Poliției Naționale din Ucraina, Igor Klimenko, a ordonat ca, în perioada 25 septembrie - 8 octombrie, întreg personalul departamentelor de criminalistică și de investigații să-și intensifice activitățile.

Potrivit conducerii Poliției, o astfel de măsură este necesară "în legătură cu agravarea situației infracționale pe teritoriul țării, în contextul comiterii unor infracțiuni grave, inclusiv cu utilizarea armelor de foc, care au atras atenția societății". Intensificarea activităților poliției vizează stabilizarea situației create. Conform noului ordin, polițiștii ucraineni vor lucra ore suplimentare, dar nu mai mult de 12 ore pe zi și șase zile pe săptămână.

Amintim că, pe 22 septembrie, mașina lui Serhi Șefir, prim-consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost ținta unui atac cu focuri de armă, oficialii de la Kiev susținând că a fost vorba de o tentativă de asasinat. 18 gloanțe au lovit mașina consilierului, șoferul suferind răni în urma atacului. Consilierul Serhi Șefir, care se afla în mașină, nu a fost rănit.

Potrivit Poliției Naționale, tentativa de asasinare a consilierului prezidențial ar fi putut fi comisă din cauza activităților de serviciu ale acestuia, pentru a pune presiune pe conducerea țării sau pentru a destabiliza situația politică din Ucraina. "Este luată în considerare inclusiv posibilitatea implicării serviciilor secrete din alte țări" - a subliniat șeful Poliției din Ucraina, Serhi Klimenko.

La rândul său, ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a declarat că "scopul acestui atac nu a fost să-l sperie pe prim-consilierul președintelui Ucrainei, ci să-l asasineze". "Subliniez că echipa președintelui nu va fi intimidată, iar reformele demarate, inclusiv în privința luptei împotriva criminalității organizate, vor continua" - a asigurat ministrul de interne al Ucrainei.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău