Poliția din Turcia a arestat cinci persoane care s-au amuzat pe rețelele sociale că Erdogan are Covid

  • 06 Februarie 2022 17:51
Poliția din Turcia a arestat cinci persoane care s-au amuzat pe rețelele sociale că Erdogan are Covid

Poliția turcă a arestat, duminică, cinci persoane pe care le-a acuzat că au difuzat presupuse mesaje de ură la adresa lui Recep Erdogan. Cei reținuți ar fi râs pe rețelele sociale de președintele turc după ce au aflat că acesta s-a îmbolnăvit de Covid.

Unitatea de delicte informatice a investigat 36 de conturi de pe rețelele sociale pentru acest tip de mesaje și a ordonat reținerea a opt persoane, însă până acum nu a reușit să dea decât de cinci dintre ele, a informat cotidianul turc Hurriyet, citat de EFE.

Cel mai cunoscut nume de pe listă este cel al înotătorului olimpic Derya Buyukuncu, retras din activitatea sportivă din 2012 și cunoscut pentru participarea sa la programe cu celebrități, care a răspuns, sâmbătă, cu un mesaj sarcastic la postarea președintelui turc, care le ceruse susținătorilor săi "să se roage" pentru însănătoșirea sa.

"S-a îmbolnăvit de coronavirus și vrea rugăciuni. Să stea fără grijă, că ne rugăm deja. Am început să pregătesc 20 de cutii cu halva, pe care le voi împărți prin cartier atunci când va veni momentul", a scris Buyukuncu tot pe Twitter, referindu-se la un obicei turcesc de a împărți oamenilor dulciuri tradiționale după o înmormântare.

Ulterior, mesajul a fost șters, însă "halva" a devenit tendință pe Twitter, atât pentru cei care își exprimă dorința de a-l vedea mort pe președintele turc, cât și pentru cei care critică această atitudine.

Poliția nu l-a arestat pe Buyukuncu, dat fiind că acesta se află în afara Turciei, potrivit cotidianului citat.

Duminică la prânz, Erdogan a anunțat într-un nou mesaj că un examen de rutină a demonstrat că nu suferă complicații și că are o formă ușoară de coronavirus, motiv pentru care va continua să lucreze de acasă, alături de soția sa Emine Erdogan, care a făcut și ea boala, scrie Agerpres.

Duminică dimineața, președintele turc a mulțumit pe Twitter urărilor de însănătoșire grabnică pe care le-a primit de la mai mulți șefi de stat sau de guvern, din Guatemala, Salvador, Grecia, Serbia și Somalia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău