Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru aflarea în zonele cu acces restricționat

  • 09 Iulie 2020 13:14
Poliția de Frontieră vine cu recomandări pentru aflarea în zonele cu acces restricționat

În contextul situației epidemiologice, persoanele care își desfășoară activitățile de serviciu, lucrările agricole sau își petrec timpul liber în spațiile de agrement aflate în zonele de frontieră trebuie să respecte regulile de aflare în zonele cu acces restricționat.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră precizează într-un comunicat de presă că cetățenii sunt obligați să dețină documente confirmative, să contacteze angajații din Sectoarele autorității de frontieră pentru a se informa privind drepturile și obligațiile pe care le au, respectând totodată regulile de protecție individuală impuse de situația creată de pandemie, transmite IPN.

Persoanele care vor fi depistate în limitele zonei de prontieră urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări, persoanele în cauză pot fi trase la răspundere contravențională, se mai spune în comunicat.

Cei care nu locuiesc în zona de frontieră au nevoie să obțină permis de acces în zona de frontieră eliberat de către Poliția de Frontieră. Acesta îi oferă titularului dreptul de a se afla în limita sectorului în perioada indicată în permis, precum și dreptul de a desfășura activitățile autorizate. Permisul de acces în zona de frontieră poate fi obținut la Departamentul Poliției de Frontieră sau la subdiviziunile teritoriale (Sectoarele Poliției de Frontieră).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău