Poliția de Frontieră promite fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale

  • 07 Aprilie 2017 15:59
Poliția de Frontieră promite fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale

Și în acest an, în perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere.

Pentru început, rugăm să verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenționați să tranzitați hotarele țării. Dacă planificați să mergeți în călătorie cu copiii minori, asigurați-vă că ați perfectat documentele acestora, în acest sens, pentru a nu face cale întoarsă la frontieră consultați rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a instituției.

Totodată, dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate, nu sunteți siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, contactați LINIA VERDE: +373(22)259-717 sau adresați întrebările Dumneavoastră pe pagina oficială a Poliției de Frontieră (www.border.gov.md). În cazul în care sunteți nemulțumiți de modul cum a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, puteți contacta LINIA FIERBINTE:+373(22)259-675.

În scopul evitării formării cozilor, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutor vă vine aplicația TRAFIC ONLINE, care poate fi vizualizată pe prima pagină web a Poliției de Frontieră, este o opțiune care oferiră posibilitatea de a alege un traseu cât mai puțin aglomerat.

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Menționăm că de astăzi, 7 aprilie 2017, reprezentanții Poliției de Frontieră Române vor efectua verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt va condiționa creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău