Poliția de Frontieră: Permise de conducere falsificate, confiscate de la doi călători

  • 20 Decembrie 2023 12:02
Poliția de Frontieră: Permise de conducere falsificate, confiscate de la doi călători

La trecerea frontierei de stat au fost depistați doi călători care dețineau permise de conducere falsificate. În declarații, ambele persoane au recunoscut că documentele sunt cumpărate, relatează serviciul de presă al instituției.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un autoturism, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Georgiei, în vârstă de 50 de ani. Conform criteriilor de analiză de risc, persoana a fost supusă unui control special, iar în rezultat s-a descoperit un permis de conducere ucrainean. Actul conținea indici de falsificare. Străinul a declarat că prin intermediar și-a perfectat permisul, contra sumei de 700 USD. Acesta și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a prezentat pentru formalitățile de control un conațional de 21 de ani, pasager la o ruta ocazională. În cadrul controlului de nivelul doi, ceea ce presupune verificări suplimentare, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc. Actul vizibil prezenta indici de falsificare. La audieri, tânărul a declarat că documentul a fost obținut în Franța, în schimbul unei sume de 150 EUR.

Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării circumstanțelor, iar documentele falsificate fiind transmise în laboratorul criminalistic al Poliției de Frontieră pentru expertiză.

Cazurile au fost înregistrate ieri, 19 decembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
11
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău