Poliția de Frontieră, modernizată cu sprijinul financiar al Republicii Cehe

  • 20 Decembrie 2023 08:58
Poliția de Frontieră, modernizată cu sprijinul financiar al Republicii Cehe

În cadrul programului de asistență externă "Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova", o delegație din Republica Cehă a efectuat o vizită de lucru în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, relatează serviciul de presă al instituției.

Evenimentul a inclus o ceremonie specială de predare a câinilor de serviciu Lord, Fox și Crok care au absolvit cu succes un curs de dresaj canin, desfășurat timp de trei luni în Cehia. Patrupezii au fost instruiți în colaborare cu chinologii Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, consolidând astfel capacitățile operaționale de intervenție ale echipelor canine pentru a deveni mai eficiente și de succes în desfășurarea misiunilor de control și supraveghere a frontierei de stat.

Pe lângă predarea câinilor, în cadrul vizitei au fost recepționate diverse echipamente esențiale pentru activitățile de dresaj canin, precum: teste pentru depistarea moleculelor de droguri, mingi/jucării, sniffer, seturi emițătoare de miros, mănuși de unică folosință, castroane, zgărzi și lese, respiratoare și măști protectoare. Aceste resurse vor contribui semnificativ la consolidarea capacităților de pregătire și intervenție a echipelor canine ale Poliției de Frontieră în diverse cazuri și situații.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit un Memorandum de cooperare cu Agenția Cehă pentru dezvoltare și Directoratul General Vamal al Republicii Cehe, pentru perioada anilor 2023-2025. Documentul a fost semnat în scopul implementării eficiente a proiectului de asistență externă „Dezvoltarea capacităților echipelor canine ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova”. Proiectul va fi implementat cu suportul Guvernului Republicii Cehe, finanțat de către Agenția Cehă pentru dezvoltare, având un buget total de 400 000 EUR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău