Poliția de Frontieră | Camioanele și automobilele așteaptă în vama dintre România și R.Moldova între 5 și 30 de minute

  • 08 August 2018 10:55
Poliția de Frontieră | Camioanele și automobilele așteaptă în vama dintre România și R.Moldova între 5 și 30 de minute

Timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei României cu Republica Moldova pentru camioane variază între 5 și 30 de minute, iar pentru automobile – între 5 și 25 de minute, potrivit aplicației trafic online al Poliției române de Frontieră.

Ieri, premierul Pavel Filip a cerut implicarea Guvernului de la București pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei cu România. Șeful executivului de la Chișinău i-a trimis o scrisoare premierului României Viorica Dăncilă, în care spune că la punctele de trecere a frontierei se atestă îmbulzeală excesivă.

Guvernul de la Chișinău face trimitere la un studiu privind evaluarea coridoarelor comerciale ale R. Moldova, care arată că „timpul de așteptare la hotar pentru mărfurile care intră pe teritoriul României durează, în general, mult mai mult decât în toate celelalte puncte de trecere a frontierei ale UE. Durata medie a timpului necesar pentru trecerea frontierei românești este de aproape 6 ore, în timp ce la alte frontiere ale UE - de cel mult 24 de minute, potrivit analizei.

Studiul efectuat de USAID arată că, frontiera dintre R.Moldova și România reprezintă nu doar un hotar între două țări, ci și un hotar extern al Uniunii Europene, cu nivel sporit de control.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău