Poliția de Frontieră asistată de către autoritățile de frontieră partenere, în pregătirea pentru evaluarea UE

  • 04 Aprilie 2023 12:59
Poliția de Frontieră asistată de către autoritățile de frontieră partenere, în pregătirea pentru evaluarea UE

Pe parcursul săptămânii trecute, la invitația Poliției de Frontieră, experți din cadrul autorităților de frontieră din România, Letonia și Lituania s-au aflat în vizită de lucru la frontierele Republicii Moldova, anunță border.gov.md.

Scopul experților este de a oferi sprijin Poliției de Frontieră în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în domeniul managementului integrat al frontierei de stat și alinierea la cerințele unionale de implementare a prevederilor Acquis-ului Schengen.

În context, au fost realizate vizite atât în punctele de trecere a frontierei unde au fost evaluate procesele de activitate pe linia de control și securitate în traficul transfrontalier, inclusiv infrastructură și dotare tehnică, precum și pe segmentul „verde” al frontierei de stat.

Rezultatele vizitei efectuate de către expertul din România, chestor Marius Alexandru Vizitiu, au fost prezentate echipei manageriale a Poliției de Frontieră în cadrul unei ședințe de lucru. În raportul de totalizare au fost incluse direcțiile de activitate care necesită ajustări și completări, fiind punctate în acest sens mai multe recomandări. La fel, expertul a vorbit despre experiența României în procesul de evaluare UE pe dimensiunea de frontieră.

„De fapt acesta este un exercițiu de autoevaluare, unde ne-am propus, cu asistența experților să identificăm acele neajunsuri și puncte forte în activitatea noastră. În următoarea perioadă vom interveni pe fiecare dimensiune cu mai multe propuneri și acțiuni concrete. Mulțumim domnului chestor pentru sprijin și sperăm să fim în continuare în contact direct, asistându-ne în pregătirea pentru evaluarea UE” a menționat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi.

Oferind consultanță și expertiză bazată pe experiența unor țări ca România, țară membră a UE, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova își propune astfel să îmbunătățească activitatea de frontieră și să adapteze la standardele UE domeniile de control și supraveghere a frontierei de stat, analiză de risc, management al resurselor umane, pregătire și comunicare multidimensională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău